September 15, 2025

Meniu spitalizare – naștere prin cezariană la Regina Maria

După cum ai aflat în articolul anterior, Ema s-a născut printr-o operație de cezariană, la un spital privat. Am ales Regina Maria pentru condițiile excelente, în primul rând, și nu m-am înșelat. Iată care a fost meniul pe timpul celor 4 zile de spitalizare.

Ziua 1 – seară: zeama unei supe de legume, 2 boluri
Ziua 2 – dimineață: cremă de brânză, o felie toast pâine integrală, o ceașcă de cafea
Ziua 2 – prânz: supă de legume și curcan, piept de pui la grătar
Ziua 2 – seară: 3 felii de ruladă cu spanac și cremă de brânză, o felie toast pâine integrală, o sticlă de iaurt de băut
Ziua 3 – dimineață: 2 felii toast pâine integrală, unt, 3 felii de brânză, un ou fiert, un iaurt cu cereale, o ceașcă de cafea
Ziua 3 – prânz: supă de legume, păstrăv fiert cu baby carrots, iaurt de capră
Ziua 3 – seară: frigărui de pui cu legume la grătar, un măr
Ziua 4 – dimineață: omletă, o felie toast pâine integrală, 4 felii de brânză, un iaurt, o ceașcă de cafea

Acest meniu este personalizat, dedicat special persoanelor diagnosticate cu diabet gestațional pe timpul sarcinii (cum am fost eu). Ce pot spune este că totul a fost delicios și țin minte că îmi venea să mănânc și decorul la ce foame aveam, mai ales după operație. Totuși, nutriționiștii și doctorii știu exact doza și ingredientele necesare recuperării după fiecare tip de naștere.

Bineînțeles, nu pot omite și doza zilnică de ceai pentru stimularea lactației, adusă într-o carafă cu 2 pliculețe de HIPP – ceai pentru lactație. La mine a funcționat de minune – laptele a venit fix când am ajuns acasă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *